VI. Honda Shadow, VT, VTX Márkatalálkozó – 2018 június 23. Ercsi

Hatodszorra hoztuk össze a Honda chopper és cruiser motorok tulajdonosait és rajongóit, ötödször került sor a márkatalálkozóra Ercsi városában.

Jó hangulatban készültünk a rendezvényre, bár az időjárás ráijesztett a motorosokra a buli előtti napokban. Aztán pénteken az építő csapat elkergette a felhőket, mert szombat kora reggel már derült volt az ég.

Chopi Papa és neje volt az első látogatónk, örömmel köszöntöttük őket, mint rendszeres márkatalálkozó-látogatónkat. Szép lassan elkezdték követni őket a többiek. 9 óra körül posztoltunk a közösségi hálóra egy verőfényes napsütéses égről tudósító képet, lehet hogy annak hatására jött meg a kedv a motorra pattanáshoz.

Győri Máté polgármester úr baráti szavai után Rodox, a szpíkerünk meghirdette a motorszépségversenyt, amit idén először közönségdíjas versengésként hirdettünk meg.

35 éve jelent meg az utakon a legendás Honda Shadow. Ez a jubileum volt idei márkatalálkozónk egyik témája. Az alkalomra egy jubileumi pólóval készültünk, ami népszerű volt a Shadow-tulajok közt.

Mentős bemutatóval folytatódott a program. Roland, az ercsi mentőállomás parancsnoka három talpraesett elsősegélynyújtó gimnazista leány segítégével látványos, jó értelemben véve sokkoló bemutatót tartott. A forgatókönyv szerint egy motoros baleset sérültjét kellett ellátni. A koponyasérülés illusztrálására kifestették a bemutató-alany kislányt, nyílt törést utánzó installáció is került a lábára és művért is használtak a bemutató során. Igencsak ütős volt a látvány. Ezt a “sérültet” látta el a kis csapat, Roland irányításával. A látogatókat is bevonták. A bemutató legfontosabb üzenete, hogy a legrosszabb döntés, ami egy balesetnél hozhatunk, ha nem teszünk semmit, nem segítünk. A seb szimulált ellátása után mentő jött a sérültért, bemutatták a lelkes ökéntesek, hogy miként kell a bukósisakot levenni, majd fix platformra helyezni a sérültet, aztán mentőbe vitték őt.

Ezután volt lehetőség próbababán is az újraélesztést gyakorolni.

A rendőrökkel folytatódott a program, közlekedésbiztonság volt a téma.

A tudáspróba során KRESZ ismeretüket és a Shadow típussal kapcsolatos tudásukat tehették próbára a vállalkozó kedvűek.

A vasparipák hangjának szépségét is megversenyeztettük, a hangszépségverseny is rendhagyó volt, egy kört tett meg minden versenyző a parkolóban, így értékelte a zsűri a motorok hangját.

A gurulás úticélja ezúttal Csákvár volt, egy remek cukrászdában fagyizhattunk. A túra idén hosszabb volt, 112 km-t gurultunk, nagy csapattal, rendőri kísérettel.

Jó volt idén is együtt, viszlát jövőre.