Túratervezés

Túraszervezési egyszeregy

Egy túra a mi elvárásaink szerint több szempontból is élmény. Nemcsak egy remek motorozás a célunk, hanem arra törekszünk, hogy kultúrális élményekben is gazdag legyen az együtt töltött idő. Ezen felül, gondoskodunk róla, hogy a körülmények és a társasági élet feltételei is megfelelőek legyenek, sőt, a gasztronómiai élményeket kifejezetten keressük. A Kárpát-medence gyönyörű tájain gurulunk, látható és láthatatlan kincseit együtt edezzük fel.

Mi a titka egy jó túrának? Néhány szempont, amit az elmúlt évek tapasztalatai alapján állítottunk össze.

A megfelelő úticél

Hol volt, hol nem volt? Mármint a csapat. Értelemszerűen törekszünk újabb és újabb tájak, látnivalók felfedezésére, de vannak úticélok, melyek megunhatatlanok, illetve kimeríthetetlenek, így örömmel vissza-visszalátogatunk oda. Jó péda erre Torockó, Erdély. A SHOC nyomában című térképünk segít megtalálni a fehér foltokat, ahol még nem voltunk.

Bevált módszerünk a tervezéskor, hogy nyitott szemmel járunk a világban.

Először jön az ötlet. Majd ezt követi az információgyűjtés, túraleírások, útikönyvek, útifilmek, videók böngészése. A túraszervezők figyelmébe ajánljuk a Hazajáró című videósorozatot, sok élményt megoszt és rengeteg ötletet adhat. A személyes tapasztalatok birtokában lényegesen egyszerűbb a szervezés, de ha nincs ilyen, ismerősöktől, motoros portálokon, blogokon, fórumokon kaphatunk tippeket.

Ha családdal, barátokkal elutazunk valahová, egyúttal motoros szemmel szemlélünk mindent, megfontoljuk, érdemes-e a motoros csapattal együtt elgurulni oda. A személyes ottlét alkalmat ad a motoros túra helyszínek felmérésére, egy bevált szállás pedig akár adja is magát lehetőségként. A programterv hamar összeállhat a tapasztalatok birtokában. Született már felejthetetlen túra ily módon. Vagyis, vedd számba a következőket: Jól érezted magad ott? Bővelkedik a környék látnivalókban? Van arrafelé motorosokat csalogató táj, szerpentin, pazar műút – vagy sejtelmes ösvény a gyönyörű zöld erdőben? A szállással, ellátással elégedett voltál? El tudnak szállásolni 10-18 főt? Van megfelelő hely a motoroknak? Ha ezeket kipipáltad, akkor van egy jó alap a motoros túra megszervezésére.

Váraink, a magyar történelem dicsőséges, vagy fájdalmas emlékeit időző helyszínei, szakrális helyeink, templomaink, múzeumok, hungarikumok, hegyeink, völgyeink, délibábos síkságaink várnak ránk, rengeteg lehetőség áll előttünk.

Kiváló túra akkor születik, ha a szervező belead apait-anyait, félszívvel nem lehet jól csinálni. Ne sajnáljuk az időt a tervezésre! Meghálálja a csapat!

Útvonal

Ha megvannak nagyjából a látogatnivaló látnivalók, jöhet a barátkozás a térképpel. Megtervezzük az odautat, a túra során bejárt utat, majd a visszautat. Természetesen sokat segíthetnek a tervezésben a netes térképek, pl. a Google térkép, a Streetview funkcióval az utcaképek is előhozhatók, ez hasznos eszköz a részletes vonulási terv kialakításában, a teljes itiner megírásában is.

Egy jó autóstérkép kiváló eszköz a tervezéshez, s különösen jó az útvonal áttekintésére.

Ha gyorsan, precízen szeretnél tervezni, jól jön a szoftveres támogatás, ahol könnyebben meghatározhatók a rész-etapok távolságai, illetve az össztávok.

Külön figyelmet érdemel, ha GPS-be szeretnéd programozni a tervezett útvonalat. Nyilván, tervezgethetsz a kütyü kis képernyőjén, illetve számítógépen, utóbbi sokkal kényelmesebb. Ha megvan az útvonal, lemented és áttöltheted a navigációs kütyüdre.

A bejárás nagyon hasznos dolog, ha lehet, ne hagyjuk ki. Hacsak nem a távoli végeinkre gurulunk, igyekezzünk végigjárni a tervezett útvonalat. Bejáráskor fontos, hogy legyen ott a leendő túravezető (road captain). Ha rutinos szervező vagy, akkor ez te leszel :-). Ha most debütálsz, vagy nem érzed magad gyakorlott túravezetőnek, akkor kérj segítséget tapasztalt motorostárstól.

Autópályán általában akkor megyünk, ha messzire utazunk és minél tempósabban szeretnénk eljutni a várva-várt úticélhoz, illetve haza. Az autópályán “haladunk”, nem nézelődünk, ami úgy unalmas ahogy van, de mégiscsak ez a legbiztonságosabb utazási mód.

Barangolásainkhoz, országúti cirkáláshoz jó minőségű országutakat válasszunk, lehetőség szerint kerüljük a nagy forgalmat. Előzetesen tájékozódjunk a részletekről. A bejáráskor pedig finomíthatunk az útvonalterven, a tapasztalatok alapján. Például, lehet, hogy a navigációs ketyere által kiadott úton hemzsegnek a kamionok, vagy rálelünk egy kátyúkkal szaggatott szakaszra, így hát egy alternatív út kell majd.

A pihenők, tankolások helyét is megtervezzük, túra során nem rögtönzünk. Legyen lehetőség a biztonságos parkolásra, a várható létszámot is figyelembe véve. Az sem árt, ha a frissítő-állomáson van elég kiszolgálókapacitás, hogy ne kelljen túl sokat várni a kávéra, illetve a mellékhelyiségek száma se legyen szűk keresztmeteszet. Például egy beérkező turistabusz utasai totál blokkolhatják a WC-t és megszállhatják a kávézót, ami bosszantó lehet, késedelmet okozhat, kerüljük el ez ilyet.

Az autópályás szakaszoktól eltekintve, az útvonal legyen olyan, hogy már az úton haladás is része az élménynek.

A tankolási helyeket gondosan tervezzük meg, figyelembe véve a legrövidebb hatótávolságú motor igényeit. Jól bevált gyakorlat szerint ez 150-200 km-es szakaszokat jelent, de ezek közt is pihenőket iktatunk be, úgy, hogy legfeljebb két órát motorozzunk egy fenékkel. Minőségi üzemanyagot kínáló benzinkutakat válasszunk. Alapszabályunk, hogy tankolást nem hagyunk ki, mindenki tankol!

A napi túratávokat úgy tervezzük, hogy élmény legyen egész nap a motorozás, ne vállaljuk túl magunkat, fáradtan könnyebben hibázik a motoros. Célszerű itinert készíteni, amit mindenki áttekinthet.

Szállások, étkezések

A jó ár-érték arányra törekedjünk a szálláshelyek kiválasztásakor. Panziók, vendégházak, turistaszállások, kempingek a kevelt szállástípusaink. Együtt száll meg és étkezik a csapat – ez a vezető elv.

Értelemszerűen a szállás és az étterem kapacitása kiemelt fontosságú információ, amit be kell gyűjteni. A személyes bejárás előtt jó szolgálatot tehetnek a szállásportálok. Sokat segít, ha a bejáráskor megtekintjük a kiválasztott szállást, beszélünk a vendéglátóval, benézünk a szobákba, megnézzük a közösségi helyiségeket, a parkolót, elfogyasztunk egy próbaebédet az étteremben.

A szervező feladata az igényes, tartalmas, de megfizethető árú étkezések leszervezése. Előfordulhat, hogy táskából étkezünk egy túra során, ennek tényét a túratervben okvetlenül meg kell említeni, nehogy valaki ráfázzon és éhezzen. A sajátos étkezési igényű utastársaink maguk intézik az étrendjüket. A túraszervező annyiban segít, hogy tájékozódik a vendéglátóhelyen és összehozza a feleket, hogy közvetlen kapcsolatfelvétel útján intézzék a spéci menüt.

A motorok biztonságos elhelyezése is fontos szempont, előnyt élveznek a zárt, privát parkolóval rendelkező szálláshelyek.

Költségterv készítés

Fontos, hogy a tervezéskor szerezzük be minden program várható költségét és ezt szólómotorosra vetítve adjuk meg, illetve ezen felül tartalmazzon a terv egy utas számára tervezendő költséget is.

Konzervatív módon szervezzünk/tervezzünk! Kerülni kell a minimális létszámhoz, kötbérhez/foglalóhoz kötött előfoglalásokat.

Mindig tájékozódni kell a lemondási feltételekről, illetve a módosítások lehetőségeiről, azok végső határidejéről. Ha mégis előlegezni/foglalózni kell, azt rögtön jelezzük a túratervben, mert akkor a résztvevők jelentkezése elfogadásának feltétele lesz az előleg/foglaló befizetése.

A legnagyobb tétel az üzemanyagköltség szokott lenni. Ez egy kis matekozást kíván, figyelembe véve az üzemanyag árakat, a túra össztávot és a VT750-esek 4,5 l/100km átlagfogyasztását.

A következő nagyobb tétel a szállásdíj. Itt több lehetséges számítási forgatókönyv lehetséges, pl. per fő per éj ár, vagy szobaár.

Fontos infó az étkezések várható költsége, pl. letárgyalt menü, vagy félpanzió ára. Hasznos lehet egy fénykép az étlapról, vagy néhány jellemző fogás ára…s.t.b.

Belépődíjak, útdíjak, parkolási díjak – célszerű felsorolni mindet, amivel terveznünk kell.

Egyéb fontos dolgok

A szervezéskor tisztázni kell, jön-e kísérőautó. Korosodó motorok esetén célszerű megfelelő műszaki segédeszközöket vinni, ezt koordinálni kell, hogy ne vigyen mindenki tartalékbelsőket, defektspray-t, komplett kulcskészleteket…s.t.b. Ez is a túraszervező feladata.

Ha megvagy a tervvel, egyeztess a klubvezetéssel és publikáld a honlapon.

Összefoglalva

Ha már gurultál velünk és jól érezted magad, az nem kis részben a túraszervezőnk érdeme. Ha szeretnéd kipróbálni magad szervezőként, számíthatsz a tapasztalt szervezőink segítségére, előre is köszönjük, hogy időd, energiád egy jó adagját a csapat szolgálatába állítod.