VII. Honda Klubok Találkozója, Visonta – 2014 szeptember 22.

Kis intermezzo előzte meg az immár hetedik alkalommal megrendezett HKT-t. Minek végén kiderült, idén nem hat, hanem öt Honda márkaklub gurul együtt a szép őszi vasárnapon.

A Wilker-ben gyülekeztünk, itt megnézhettük a Honda idei új modelljeit a szalonban.

Aztán az eligazítás után a Gödöllői dombság kis falvai között, tekergős országutakon gurultunk. Ha az Africa Twin Klub szervezi a HKT-t, akkor annak természetes része egy kis off-roadozás. Mindezt aszfaltúton követtük el, néha több időt töltöttünk a levegőben, mint a nyeregben. De nem akart senki sem kiállni a sorból.

Kis pihenőt tartottunk egy vendéglátó intézmény parkolójában. Aztán Gyöngyöst északról közelítettük meg. Felszedtük Vmotoros Ferit, aki itt csatlakozott a menethez.

A Visonta melletti külszíni fejtés volt a túránk célja, Óriási területen, hatalmas gépek harapják a közeli erőmű számára az üzemanyagot. A teherautók apró hangyának látszottak a távolból, mellettük az óriás fejtő gépek ontották a platókra a rakományt.

Egy látogatóteraszról néztük a bányát. Majd az elmaradhatatlan fényképezkedés és baráti beszélgetések következtek.

Utána a Mátrába indultunk egy kis kanyarvadászatra. Parádon akartunk megállni ebdelni, de triál verseny volt a kiszemelt étteremnél, így továbbmentünk. Egy benzinkútnál pihentünk egyet, majd fakultatívan indultak haza a csapataink.

Mi dél felé indultunk és Gyöngyös mellett tértünk vissza a 3-as országútra. Gyöngyösön kávéztunk, majd pacsi, puszi után hazagurultunk.

A hagyomány az hagyomány – ennek szellemében gurultunk együtt, ismét. S fogunk jövőre is.