Jótékonysági gurulás – gyermekmotoroztatás – 2014 augusztus 3.

Napsütésesnek induló, majd borongósra forduló, esős vasárnap volt – de mindannyian felejthetetlen emlékekkel gazdagodtunk.

Budaörsről indultunk, Shadowners-es, Dragstar Hungary-s és Keresztény Motoros legénységgel. Balatonszemesen a Rider Beach parkolóban letámasztottunk. Itt csatlakoztak hozzánk a SHOC-os fiúk és a további erősítés az említett klubok soraiból. Majd a Dunaharaszti Motorosok is befutottak. 21 vassal sorakoztunk fel, hogy megmotoroztassuk a kicsiket!

Vastaps fogadta a begördülő motorosokat a táborban, meg is hatódtunk. Aztán gyorsan kidolgoztuk a motoroztatás módszerét. S eleredt az eső. Ez időt adott a gyerekekkel és az önkéntesekkel való beszélgetésre. A táborban szegénységben élő gyermekek nyaraltak, valamint mélyszegénységben élő családok és súlyos beteg családtagjukkal életükben először együtt nyaraló szülők és gyerekek. Rengeteg szomorú sors, de megannyi mosolygó arc – ebben mi is részesek voltunk, segítettünk gondtalanná varázsolni a vasárnap délutánt.

Aztán elállt az eső és üdvrivalgás közepette megkezdődött a várva-várt motoroztatás. Sorban álltak a kicsik a motorokhoz, a vasak pedig szorgalmasan rótták a köröket.

Mindenkire sor került, sőt, a rafkósabbak többször is felültek. Megmotoroztattuk a táborban a gyerekekre vigyázó önkénteseket és a Norvégiából érkezett segítőket is.

Mindegy, ki honnan jött, egyvalami mindenkinél adott volt: széles mosollyal az arcukon szálltak le valamennyien.

Megvendégeltek bennünket, mézédes dinnyével oltottuk szomjunkat a fordulók után.

Tünde, a tábor vezetője mondta, hogy ők egész héten lesik a gyermekek kívánságait, gazdag programokat szerveznek, koncerttel, sok-sok játékkal igyekeznek feledhetetlenné tenni a tábor egy hetét. Erre vasárnap pár órácskára megjelenünk mi, a motorosok és learatunk minden “dicsőséget”, mert a gyerekek rendre a motorozást említik, amikor a legkedvesebb időtöltésükről kérdezik őket. Természetesen szeretettel, és nem valami számonkérésként mondta mindezt. Hiába, motorra ülni sok kisgyerek álma és mi ezt váltjuk valóra, mégha rövidke időre is.

Nagy élmény volt, jövőre is megyünk.

Köszönjük az ADRÁ-nak és a gyerekeknek a vendéglátást és az együtt töltött órácskákat. Köszönet a Shadowners, a Keresztény Motorosok, a Dunaharaszti Motorosok, a Dragstar Hungary legénységének a közös szolgálatért.