Megyer Camp Fesztivál – 2014 június 26-28.

„Ahol a rock & roll találkozik a tehénnel” – és velünk. Nagyon vártuk már a megyeri bulit. Csütörtökön előőrsünk – Rodox, Charlotte és én – el is foglalta a szálláshelyet, a megszokott kempingben. A kézműves programokat vezető Baranyai család és a tűz-zsonglőr csapat voltak a szomszédaink. Mi aznap nem voltunk szolgálatban, így ejtőzhettünk egyet, egy rövid beszerző gurulást követően. Az esti koncerteket jó kis beszélgetések követték. Majd egy kegyetlenül hideg éjszaka. Brrrr.

Péntek délelőtt jött Jana. Lücsivel és Ákossal kiegészülve délelőtt a motorostúránkat a Káli-medencébe vittük, csodálatos úton gurultunk Monoszlóra, hogy megnézzük a Hegyestűt. Már messziről is látszik a hegy, amelyet félig eltüntettek a szorgos bányászkezek. az 1960-as évekig ugyanis bazaltbánya működött itt. A kitermelés után viszont a látogatók megtekinthetik a szinte tökéletesen egységes bazalt oszlopokat, amik a vulkán kihűlése után megdermedve alakultak ki. Meredek lépcsőkön kell felkapaszkodni a hegytetőre, de a panoráma lélegzetelállító, megéri a fáradozást. kőtár és geológiai kiállítás is van ott. Vissza a tábor felé egy kis örömmotorozást is rendeztünk a Tapolca és Sümeg közti tökéletes úton.

Péntek este jót sütögettünk és hajnalig beszélgettünk. Vártuk a Blues Company megérkezését, de sajnos nem jöttek, sem 7 órára, sem éjfélre. Hajnali háromkor viszont felcsendültek a népszerű dalok – már annak, aki ébren tudott maradni, mi már javában aludtunk.

Szombaton délelőtt érkezett Sabre is. A motoros ügyességi versenyt rendeztük meg. Nem akármilyen résztvevőkkel. Az egyik kifejezetten tehetséges versenyzőnk Tomika volt, lábbal hajtott kis motorjával. Szédítő tempót ment, legalábbis az utána futó anyukája arckifejezése erről árulkodott. Aztán jött a bio-quad kategória két képviselője. Egyikük négykézláb próbált szlalomozni, már amennyire állapota engedte. Aztán négy friss legény következett, kezükben egy majdnem csupasz motorvázzal, melyen egy kislegény markolta a kormányt. Ők brummogva, driftelve teljesítették a pályát, a nézőközönség ovációja közepette. Természetesen „normális” motorosok is szlalomoztak, valamint a lassúsági versenyen is megmérettették magukat.

Délután Sümegre vezettük a felvonulást, ezúttal elmaradt a rendőri kíséret, sebaj, megoldottuk. A Püspöki Palota melletti parkban parkoltunk, fagyiztunk egyet, majd a helyi bevásárlóközpont érintésével irány a tábor.

Ezután megható eseményen vehettünk részt. Tavaly ősszel elhunyt Hey Joe, aki elmaradhatatlan résztvevője volt a megyeri buliknak. Az ő emlékére állítottak egy fát és táblát motoros barátai. Ott, ahol a mi Árpink emléktáblája is található. Nemes gesztus volt.

Szombat este is laza buli következett, koncertlátogatással, volt program rendesen. Pesty Laci és Káli Attila is befutottak. Sabre és Charlotte profin levezették a díjátadást, színpadra szólítva a motoros ügyességi versenyek dobogósait és különdíjasait.

Vasárnap korán indultunk, gyors táborbontást követően.

Kitűnően éreztük magunkat, köszönjük a lehetőséget Kristófnak, Megyer polgármesterének.