X. Zorall Sörolimpia – Alsóörs, 2017 augusztus 23-26.

Tizedik Sörolimpia! Kilencedik alkalommal kaptunk meghívást, hogy szervezzük a motoros programokat a fesztiválozó motorosok számára. Naná, hogy vállaltuk!

Az Alsóörsre gurulást is mi szerveztük. Az M1-M7 kivezetőnél gyűlt a brigád és mintegy tucatnyi motorossal elindultunk dél felé. Kelta még beugrott a klubsátorért Gárdonyba, aztán élménydús országúti gurulás után besoroltunk az alsóörsi Pelso kemping bejáratához. Balu is érkezett, ezúttal autóval, mert ő volt a felelős a rezidenciánk, vagyis egy lakókocsi helyszínre vontatásáért.

Tábort vertünk, bejártuk a tábort, így kezdtük az akklimatizálódást. Majd pár üveg Csíki sör elfogyasztásával folytattuk. Befutottak Rodoxék is, Sampi kutyussal. Az esti dumaparti után a szomszédvárban, Keresztény Motorosok tettünk látogatást. A Kárpátia koncert volt számomra az est méltó folytatása.

Másnap a közlekedésbiztonsági program volt soron. Rendőr barátainkkal. Építettünk egy rutinpályát, lehetőség volt a rendőrség biztonsági öv szimulátorának kipróbálására, több nagyarcú delikvens is meglepődött, hogy mekkorát ránt az öv már egy néhány km/h-s sebességnél való ütközéskor is.

Balu kipróbálta a részeg-szimulátort, ami egy szemüveg, ami a célzóvíz koncentrációra való hatását illusztrálja. Az átlagnál lényegesen jobb eredmény arra enged következtetni, hogy néki nem jelent gondot extrém körülmények közt sem a végtagok mozgása és a látásélmény összehangolása.

A Hiller Árpád Emléktúra során Csesznekre gurultunk, több, mint 30 motorral. Fennséges a panoráma a várból. Utána egy helybéli étteremben ebédeltünk, ami egy jó háromórás programmá alakult, köszönhetően a szintén ott fogyasztó turistabusznyi vendégnek.

Este természetesen Rock Fanatic bulin is voltunk.

A szombati túrát a Kab hegy felé vittük. Ott szintén a panoráma jelentette a fő élményt. Onnan csak pár km-re van a gyönyörű úrkúti őskarszt. Bár már jártunk arra a sörolimpiás túrák során, nem volt ellenvetés. Előtte frissítőt vételeztünk a falu vegyesboltjában és kocsmájában, kissé megnövelve a bevételt.

Tanulságos volt a visszaút. Akadt egy arcoskodó autós, aki mindenáron be akart furakodni közénk, de már több, mint erőszakosan. Szakembereink azonban tudják a dolgukat és megoldották a problémát, biztonságban haladhattunk tovább.

A Balaton gyönyörű panorámája tárult elénk, amikor észak felől gurultunk be Füredre.

A szombat délutáni program, a motorok megmérettetése következett. Motorszépség és motorhang-szépség verseny.

Majd többek között a Zorall koncertet is végignéztük.

Köszönjük, Zorall!