Geo túra: Katasztrófa túra Pannoniával, fagyival – 2016 szeptember 3.

A találkozó nagyon jóindulatú lett, mert a létszám meg állt hatnál és nem érte el a zavarba ejtő 7-es számot: Bazsi, Lídia, Fanni, Kelta, a meglepetés vendég Easy és jómagam.

A találkozó a gödöllő MOL kúton volt. A 8 órás indulást többen észrevételezték és nem pozitív értelemben. A véleményük egészen addig tartott míg látták, hogy a 21-es út 2×2 sávossága jóvoltából lehetővé vált gyorsabb tempó ellenére is a tervezett időpontban értünk Ipolytarnócra.

Az ősmaradványok a természetvédelmi területen találhatóak. Nem volt nehéz elképzelni, mert filmvetítéssel is segítettek a hajdani világot megidézni. A cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványok, s mindezek eredeti helyzetükben, egy geológiai tanösvény mentén ismerhetők meg. S a rejtély a legek birodalmában: csupán a töredékek töredéke került ez idáig felszínre, a múlt nagy része lábunk alatt, még feltáratlan!

Kedves meglepetés volt, a geológiai tanösvényre figyelmeztető jelzéseket egyszereűen „GEO”-ként jelölték. Így volt okom otthon érezni magam.

Sikerült a balassagyarmati vendéglővel előzetesen egyeztetni így még Tarnócon leadtuk a telefonos rendelést, hogy ne kelljen várni az étekre.

Indulás a tervezett időben. Szécsényig nem túl jó minőségű úton,utána viszont a felújított 22-esen élmény volt haladni.

Balassagyarmat Svejk Vendéglő: Szerencsénk volt, hogy előzetesen leadtuk a rendelést, mert a kb. 40 asztalból nem volt szabad csak a mi foglalásunk. Meglepődtünk, hogy ilyen mennyiségű ember tölti itt az ebédidőt. Az étel fogyasztása adott magyarázatot, mert az adag kiadós volt és értékarányos.

Nem volt már hely a gyomorban ahhoz, hogy a Jagyutt Cukrászatot is felkerssük, de elmotorztunk előtte.

Bazsiék mentek Lacához (akik voltak a kettővel ezelőtti erdélyi túránkon, ők ismerik Bazsi bátyját) kórházba. Easy meg családi eseményre porzott el.

Így Keltával az eredeti terv szerint indultunk haza, de előtte megálltunk a püspökhatvani rétes fesztiválon. Sajnos későn értünk oda, mert már csak egy nagy túrós volt. Minden más elfogyott! Este 6 körül értünk Gödöllőre.

Ne vegyétek fenyegetésnek, de jövőre jön a Geo 2 túra!

Képek itt: https://goo.gl/photos/FUeryWyezEmHkk349

Barátsággal: Geo