IX. Zorall Sörolimpia, Alsóörs – 2016 augusztus 25-27.

Fárasztó hét eleje után csütörtökön felpattantam a felmálházott vasra, hogy Alsóörs felé vegyem az irányt. A fáradtságnak hamarosan nyoma sem maradt, kurjongatva motoroztam, élveztem a jó időt és a kiváló motort.

Egy tankolás közbeiktatása után kora délután támasztottam le a gépet Alsóőrsön. Nicsak, kit látnak szemeim, szomszédunk a Rock Fanatic! Laci integet, gyorsan készítettünk pár szelfit, hogy ezzel is a csatlakozásra buzdítsuk az esetleg bizonytalan klubtársakat. Felidéztük a fiúkkal az idei kellemes közös emlékeinket, volt mit. Például a gatyarohasztó hőséget Ercsiben, a színpadon. No meg a májusi meglepetésbulit, ahol “leves előtt pálinka, leves közben pálinka, leves után pálinka” járt a derék zenészeknek is.

Kitűztem a logós molinót, levertem a cövekeket, majd üdvözöltem Balut, aki csatlakozott a táborhoz. Kiplakátoltuk a tervezett motoros programokat, üdvözöltük a sok cimborát, akik szintén e remek fesztivált választották hétvégi programnak. Pár kedvcsináló és provokáló facebook posztot is kiraktunk. Kellemes délután után érkezett az esti különítmény, Rodox és Bogi. Felverték hatalmas sátrukat, melybe még a motornak is jutna hely. Balu dolgozni indult, hogy másnap délután visszatérjen. Sötétedés után Vilmos(körte) barátunk társaságát élveztük, majd a Beatrice koncertet céloztuk meg. Tanulmányvideó is rendelkezésre áll, mely tanusítja a jó hangulatot. Feró nagyot alakított, tomboltunk rendesen. Éjszaka természetesen a Rock Fanatic koncertre mentünk, fantasztikusan tolták a fiúk.

Péntek reggel felkészültünk a Hiller Árpi Emléktúrára. Befutott John is. Rekordszámú motoros sorakozott fel mögöttünk. 25! Hoszú-hosszú sorban motoroztunk, élveztük a cirkálást a Balaton-felvidék csodás tájain. Elnyújtott kanyarok, keskeny és széles utak, sőt, visszafordítós szerpentin szerepelt az itinerben. Egyszer láttam csak a sor végét, egy éles visszafordítós kanyarban. A 134 km után elégedett motorosok szálltak le a paripákról 🙂

Rendőr ismerőseink ezúttal is ott voltak a táborban. A közlekedésbiztonsági bemutató alatt kipróbálhattuk a biztonsági öv szimulátort, ami bizony ráfagyasztja a kaján mosolyt az emberre, mert mintegy húsz km/h-s ütközés hatására is nagyot ránt az emberen az öv. Képzeljük el a hatvanas tampót, mi lenne akkor…minimum lila foltok.

Idén is volt gengszter-elfogás bemutató. Egy furgon menekült, félrehúzott oldalajtóval, benne ült egy álarcos alak, kezében géppisztoly. Mögötte szirénázó rendőrmotorosok. Közben jó pár lövés is eldördül. Bizony, volt aki kis híján összefosta magát ijedtében, mert nem vették le elsőre, hogy ez csak bemutató. Aztán természetesen a szakszerű rendőri beavatkozás meghozza gyümölcsét, a bilincsbe vert elkövető pedig bekerül a szirénázó mentőautóba, hogy kicsontozzák.

Ezután felállítottuk a bójákat, hadd rutinpályázzon a vállalkozó kedvű motorosnép. Rendőri segédlettel, szűkülő szlalom…egyre rövidebb bója-távolságokkal. Nem sokan tudták megcsinálni.

Lazulós estét tartottunk, a barack türelmes módon való elkészítésének eredményével 🙂 Étteremben vacsoráztunk, sajnos pacal desszert nem volt, de talán nem is fért volna belénk. Viszont eldöntöttük, hogy Baluéknál tartunk jövőre egy jó kis pacal-víkendet.

Szombat reggel csatlakozott John mellett Jana, Bömbi, Lacek és Rozika. Lacek egy predátor sisakban! Jöttek is a potyalesők, hogy lefényképezzék. Kár, hogy nem szedtünk díjat. Ezúttal is összejött a 25 motor. Abszolút szombat reggeli rekord. Ezúttal 70 km-t gurultunk. Nem lehetett panasz az időjárásra.

Túra után csobbantunk. 23 fokos Balaton már alkalmas a fürdésre.

Utána levezényeltük a motorszépségversenyt és a motorhang-szépségversenyt.

Pankráció! Tök látványos programot adtak a fiúk. Este Pokolgép és Ismerős Arcok! Majd a Macskajaj után átadtuk a szépségverseny díjakat.

Vasárnap táborbontás, majd hazaút következett.

Nyolcadszor tarthattunk a Zorallal a nagy bulin. Köszönjük!