IV. Honda Shadow, VT, VTX Márkatalálkozó – Ercsi – 2016 június 18.

Folytattuk a hagyományt – idén is Ercsiben.

Idei nagyrendezvényünk a Magyarország-Izland EB csoportmérkőzés napján volt, így kicsit izgultunk, hátha a motorosok a hideg sör és a TV mellett döntenek. De, mint kiderült nem volt probléma a bulink látogatottságával. 164 motornál hagytuk abba a számolást, ami azt jelenti, hogy a ragyogó időjárás és a találkozó a tavalyinál több látogatót vonzott.

A megnyitó után szakmai beszélgetések következtek, mtorosok számára érdekes témákban.

Megtudhattuk, hogy értékelte a Honda képviselője, Nagy Karesz a piacvezető cégóriás értékesítési eredményeit.

A műszaki vizsgáztatás rejtelmeibe is betekintést nyerhettünk, Kovács Gábor vizsgaállomás tulajdonos segtségével. Bizony, a nem gyári tartozékokat – pl. bukócső, emelt kormány, LED-es lámpák…s.t.b. – le kell szerelni a vizsga előtt, érdemes tájékozódni a részletekről, megbízható forrásból, mielőtt szinte biztos bukás lesz a vizsga végkimenetele.

A veterán motorosok képviseletében Lévay Árpi beszélt kedvenceiről, terveiről.

A közlekedésbiztonsági kerekasztal sem maradt el, Kőhalmi László és Kovács Krisztián közreműködésének köszönhetően.

Természetesen ismét jót csemegéztünk a megjelent Shadow-k, VT-k, VTX-ek közt és megtudhattuk a típus titkait, legfontosabb jellemzőit.

Motor- és motorhang-szépségversenyt is tartottunk, gratulálunk a nyerteseknek.

Kitűnő ebéddel várta a Kikötő étterem a motorosokat, bőséges svédasztal – és biztos kajakóma – várta a vendégeket, jutányos áron.

Aztán a húrok közé csapott a Rock Fanatic. A magyar rockzene legjobb dalait nyomták a fiúk. A hőségben a nézők az árnyékba menekültek, a zenekar hősiesen kitartott a színpadon.

Majd 86 motorral felvonultunk és gurultunk egyet. A rendőrök kísérték a konvojt, a szakszerű biztosítás mellett külön éményt jelentett a rendőrmotorosok kiváló motorozása. Megtekintettük Perkátán a Győry kastélyt, köszönjük a frissítőket és a tárlatvezetést. Kissé távolabb álltunk meg, hogy ne zavarjuk a tanévzáró ünnepélyt a közeli iskolában. Visszaérkezés után a közeli Halászcsárdában még elcsíphették a srácok a meccs második félidejét. Mi pedig befaltuk KT barátunk ajándék elemózsiacsomagját, amit köszönünk.

Köszönjük, hogy velünk voltatok idén is! Külön köszönet önkormányzati-, rendőrségi- és civil segítőinknek, közreműködőknek, támogatóinknak.