World Shadow Day – 2018 május 1.

Kiskunfélegyháza, Soltvadkert

Igen korán keltünk, mármint azok, akik nem Alsónémedi szomszédságában laknak. A Kilroy rezidencián kezdtem a napot, kávéval és testedzéssel. Ugyanis, teljesen érthetően barátunk arra kért, csendesen guruljak be az udvarra, mert az apróság háromnegyed hétkor még az igazak álmát alussza.

Aztán elgurultunk a találkozási helyre, Alsónémedibe. Útnak indultunk, Kiskunfélegyháza felé. Kelta, szervezőnk nem tudott eljönni, hajnali derékmerevedés 😉 miatt, pihennie kellett, én álltam a csapat élére.

A régi 5-ös úton nyargaltunk, helyenként indokolt volt egyesoszlopba fejlődni, a burkolat minősége miatt. De nem volt panasz a tempóra, a forgalom gyér volt, a reggeli napsütés pedig bearanyozta a kedvünket.

Kiskunfélegyházán megittuk a reggeli harmadik kávénkat, némi süteményt urána küldve. Majd fényképezkedtünk és sétáltunk egyet a városközpontban. Egy kislány rózsaszín rollere nagyon megtetszett, fel is ajánlottam cserébe egy motort, de a kis lyány nem élt a lehetőséggel.

A városközpont rendezett, szép a park, tiszták az utcák. Tapintani lehetett a “feszültséget”, talán a majális miatt alig sétált valaki az utcákon. A séta után közfelkiáltással amellett döntöttünk, hogy motorra pattanunk és elugrunk fagyizni, Soltvadkertre, a legendás Szent Korona Cukrászdába, ahol olyan hosszú a fagyispult, hogy a végére érve már elfelejti az ember mit is kínáltak a pult elején.

Bugac felé vettük az irányt, aztán Soltvadkertre gurultunk.

Motoros parkoló is van a cukrászda előtt, nem volt gond  a vasaknak helyet találni. Aztán jött a “frusztráció”: megtekintettük a fagylalt és sütemény kínálatot és rá kellett döbbennünk, hogy a felhozatalnak csupán elhanyagolható töredékét tudjuk elfogyasztani. Óriási méretű csudafinom sütemények – de a megtermett férfiember sem tud kettőnél többet magába gyűrni. Így hát, miután tele hassal “kigurultunk” a cukrászdából, maradt a fogadkozás, hogy ide még többször visszatérünk.

Solton megálltunk tankolni, aztán pacsi és puszi után az 51-esen Pest felé indultunk.

Klassz egynapos gurulás volt, köszi a jó társaságot.