Tüzes-pacalos szakmai nap – Székesfehérvár, Balatonföldvár – 2017 június 24-25.

Egy héttel a jubileumi Márkatalálkozónk után Fehérvár felé vettük az irányt. Ercsiben benéztünk Attilához. Majd a 7-esen gurultunk dél felé. Martonvásáron sajnos szemtanúi voltunk egy balesetnek. A lassan araszoló kocsisort előzte egy motoros társunk, amikor egy autó balra kanyarodva elütötte. Félelmetes volt látni a motoros repülését. A motor totálkárosan hevert a mély betonárokban. Csodával határos módon nem sérült meg a motoros. Rögtön megálltunk, biztosítottuk a helszínt, Manó és Kilroy irányította a forgalmat a rendőrök kiérkezéséig. Tanúskodtunk. Majd továbbindultunk.

Fehérváron a skanzenben, a Rác utcában volt a kések szerelmeseinek fesztiválja. A sok penge mellett kézművesek is kitették portékáikat, a katonai hagyományőrzők is tartottak bemutatót a középkor szúró és lőfegyvereivel.

Megittunk pár liter üdítőt, majd elgurultunk Balatonföldvárra.

Baluék ismét kitettek magukért. Fennséges volt a csülkös-szalonnás pacal. Bodzaszörpből is fogyott rendesen. Gurultunk egy jót, országúton, majd egy természetvédelmi területen, hűs fák árnyékában – természetesen engedéllyel. A zarándokok pihenőhelyén hűsöltünk mi is.

Este pedig megmártóztunk a Balatonban, kitűnő volt a víz.

Vasárnap pedig technikai napot tartottunk. Az alábbi kisvideó segítségével bátrabban nekiállhatsz a fékbetétcserének.

Remek hétvége volt, köszönjük a vendéglátást.